11.01.2015

Peluang Menjual Tudung Sekolah Lycra

Bismillahirrahmanirrahim.

Sedikit perkongsian dari hati...Kenapa anda perlu merebut peluang menjual tudung sekolah lycra bermula bulan november setiap tahun ?
Ini adalah kerana, bisnes yang paling bagus ialah menjual produk yang tepat pada masa yang tepat.
Kalau macam tu elok kita jual satu set kelengkapan sekolah, betul tak ?

Tahukah anda dalam bisnes faktor modal dan faktor pulang balik modal dan keuntungan memainkan peranan yang sangat penting.
Memang bagus jika kita bercadang menjual satu set kelangkapan sekolah, namun berapa banyak modal yang kita perlu keluarkan dan berapa besar kapasiti syarikat kita memasarkan kelengkapan sekolah tersebut. Mungkin itu adalah tindakan bila kapasiti modal dan gerak kerja pemasaran syarikat anda telah meningkat.

Saya mencadangkan anda mencuba berniaga tudung sekolah dan kenapa hanya saya cadangkan tudung sekolah lycra khususnya soft awning? paling tepat saya hanya cadangkan anda menjual saiz s dan m sahaja ?
Ini adalah kerana kita perlu menetapkan secara khusus bakal pelanggan kita bertepatan dengan kapasiti diri dan syarikat kita.

Tudung Lycra adalah merupakan pilihan utama bagi pelajar yang masih diuruskan oleh ibu mereka. ibu  yang sibuk biasanaya akan memilih tudung yang senang diurus dan cantik dipakai oleh anak-anak. Memandangkan tudung lycra soft awning boleh dibasuh menggunakan mesin, tidak perlu digosok dan cantik terletak bila dipakai oleh anak-anak.

Hanya bermodal kan RM60 untuk 10 helai tudung, anda boleh menjana RM60 keuntungan dengan hanya menjual kepada 2 orang pelanggan sahaja. Ini adalah kerana kebanyakan pelajar sekolah rendah menggunakan 5 helai tudung setiap minggu.

Untuk transaksi Oktober 2015 lebih 500 helai tudung sekolah telah diborong oleh pelanggan Koleksi Heqmah. bayangkan jika 500 helai dijual dengan keuntungan sebanyak RM 6, nilai keuntungan telah mencecah RM 3000.  Jika diukur nisbah 5 helai setiap pelajar, keuntungan RM 3000 boleh diperolehi dari hanya dari 100 orang pelajar.

Bayangkan berapa ramai "potential buyer" untuk produk terlajak laris musim cuti sekolah ini.

Anda boleh jual dekat ahli keluarga, jiran tetangga, kawan-kawan anak-anak, jual kat FB, jual kat IG, jual kat BLOG, jual kat Mudah..Blast kat  grup whatsapp, Telegram...Rugi tak rebut peluang emass ni.

Apa yang menarik, harga kami tawarkan adalah rendah dari pasaran online dari syarikat lain sebab kami mendapat bekalan terus. Tailor tudung pun jual tudung daripada pihak kami sebab kualiti tudung yang tip top dan dapat pula harga rendah..

Kepada sesiapa yang nak rebut peluang whatsapp segera ye..Gambar PERCUMA kami bagi.

+6019 259 3293 (Fadzilah)