11.02.2013

Tips Kontrak Tudung sekolah

Istilah kontrak ini sangat mengujakan dan saya kira agak sinonim dengan kemewahan dan juga kekayaan. Contohnya kontraktor, nampak begitu gah bukan?

Sebenarnya saya cuma ingin kongsikan tentang bagaimana untuk membekalkan tudung secara kontrak kepada sekolah mengikut pengalaman peribadi saya. 

Biasanya untuk membekalkan tudung kepada sekolah ialah melalui koperasi sekolah tersebut. Sudah tentu guru koperasi adalah individu yang paling penting untuk kita hubungi. Jika pihak sekolah ingin memastikan semua pelajar mendapatkan tudung yang sama jenis hanya dari koperasi sekolah, usul mestilah di bawa ke mesyuarat Persatuan Ibu bapa dan Guru (PIBG) terlebih dahulu.

Proses membekalkan tudung ke koperasi sekolah mengambil masa yang agak panjang juga bermula dari usul dalam mesyuarat PIBG. Jika kita bukanlah ahli PIBG sekolah  atau tiada wakil di dalam  mesyuarat tersebut, harapan kita mungkin agak tipis.

Masalah juga mungkin timbul apabila Guru Koperasi pada tahun ini bertukar portfolio pada sesi persekolahan akan datang. Kita perlu berurusan dengan dua individu untuk satu projek.Contoh Tudung Sekolah  ( sedikit promosi amal )
p/s : Jika anda ingin mendapatkan tudung sekolah secara kontrak, sila hubungi saya di talian 019 259 3293