11.08.2013

RHB Bank sebagai bank Rasmi

Bila kita berbicara tentang sesebuah entiti perniagaan samaada perniagaan kecil atau global, urusan perbankan adalah sesuatu urusan yang sangat penting. Kedua-duanya saling melengkapi disebabkan perniagaan itu adalah melibatkan urusan wang keluar masuk dan bank pula merupakan sebuah  institusi kewangan.
Bank Pilihan Koleksi Heqmah sejak 2008
Bagi tujuan urusan rasmi kewangan syarikat, syarikat kecil kami telah memilih RHB Bank sebagai pilihan. Terdapat beberapa faktor yang dipertimbangkan oleh kami sebelum membuka akaun tersebut. Faktor pertama ialah lokasi perniagaan. Lokasi perniagaan  kami yang pertama adalah di GIANT Kelana Jaya dan RHB Bank mempunyai cawangan di dalam bangunan GIANT tersebut pada masa itu. Namun begitu setelah cawangan tersebut berpindah lokasi, kami tetap meneruskan urusan perbankan kami dengan pihak RHB Bank kerana mesin deposit tunai masih dipasang di premis tersebut. Ini memudahkan pekerja kami memasukkan duit jualan harian terus ke akaun pada hari yang sama setelah tamat berniaga pada hari tersebut

Faktor berikutnya ialah kami mempunyai rakan yang sama-sama berniaga di situ yang telah mempunyai akaun RHB yang bertindak sebagai "introducer" atau pengenal kerana jika kita ingin membuka akaun semasa, antara syarat yang diperlukan ialah seseorang yang boleh menjadi pengenal.

p/s : Jika ada yang ingin memebuka akaun semasa RHB dan memerlukan pengenal, boleh hubungi kami namun kami tapis dulu mereka yang benar-benar layak sahaja :)